Here we are again,

A decolora sau a decapa? This is the question…

Voi stiti care sunt diferentele intre decolorare si decapaj?

Este foarte important ca atunci când mergeti la salon sa stiti exact ce cereti, sa stiti ce tehnici se folosesc pe parul vostru si ce produse.

A decolora, presupune a deschide la culoare parul natural, iar a decapa, presupune a deschide la culoare parul deja vopsit. Ei bine, indiferent de tehnica sau de ce presupune aceasta, rezultatul poate fi unul nu tocmai dorit, asta in cazul in care parul tau este deja uscat si deteriorat , iar tu iti doresti sa ajungi intr-un timp foarte scurt, de la o nuanta foarte inchisa, la una super deschisa. Cu toate ne dorim minuni in doar 2 ore. No way !

Bineinteles ca exista produse destinate exclusiv deschiderii parului. Pe langa pudra decoloranta, avem si alte creme, emulsii si solutii care ne ajuta la dechidere, insa toate contin o cantitate mai mult sau mai putina de pudra decoloranta. Ei bine, pudra decoloranta universala, poate fi preparata sau amestecata in fel si fel de metode pentru a obtine o formula ceva mai usoara. Faptul ca este un produs decapant sau unul decolorant, faptul ca unul dintre ele iti va agresa parul, nu tine neaparat de cat de bun sau prost este acel produs sau de tehnica folosita. Pe langa produs si tehnica se tine cont si de alti factori care intra totodata in aceasta ecuatie, cum ar fi starea parului, sanatatea , lungimea, vopsiri anterioare, produse anterioare folosite. Atunci când intrati intr-un salon si vi se pun zeci de intrebari inainte de a va vopsii sau inainte de orice tehnica de vopsire, este pentru ca starea parului actuala este foarte importanta pentru starea viitoare a parului, asta in cazul vopsirii. Nu punem intrebari legate de tehnici si produse folosite doar ca sa facem conversatie .

Concluzie : Faptul ca se numeste decapaj nu ar trebui sa te linisteasca  doar pentru suna altfel decat decolorat, iar termentul de decolorare nu ar trebui sa te ingrijoreze sau sa te sperie. O data ce deciziile asupra acestor tehnici sunt luate cu stiinta si executate corect, nimic rau nu se poate intampla.

 

Si in sfarsit am ajuns la un subiect despre un produs super mega mediatizat, si anume OLAPLEX!

Trebuie sa tineti cont de cateva lucruri atunci cand folositi olaplex, si sa intelegeti ca nu tot ce zboara se mananca :).

Da, este un produs bun, si da , folosesc olaplex in salon, si da, ajuta, dar nu asa cum cred multe dintre voi.

Atunci cand cereti olaplex in saloane, stiti ce cereti? Stiti defapt care este rolul acestui produs ?

Am sa va explic putin ce inseamna acest produs, ce inseamna marketing-ul acestuia si  cateva intamplari si intrebari intampinate cu clientele mele legate de olaplex.

Ei bine, kitul olaplex este format din trei produse. Doua dintre ele se folosesc exclusiv in salone, iar unul, nr. 3, se foloseste drept tratament , acasa.

Olaplex no.1 – acest produs se amesteca cu decolorantul sau vopseaua de par si ajuta la inchiderea cuticulei de par, reduce sever deterioarea acestuia si ajuta la rezistenta si intarirea firului de par. Olaplex nu deschide parul si nu inlocuieste pudra ! Da, se poate folosii si pe parul deja deteriorat, insa gravitatea deterioarii trebuie decisa de un specialist

Ca sa va faceti o parere, imaginati-va ca acest produs este un strat protector asupra parului si nu lasa ca pudra decoloranta sau orice alt produs sa rupa sau sa distruga firul de par.

Olaplex no. 2- Este un tratament care se aplica pentru hidratarea si repararea cuticulei de par, se aplica imediat dupa limpezirea produsului de vopsire din par. Da, este un produs foarte bun pentru reparare si hidratare, dar nu te astepta sa vezi minuni la un par foarte deteriorat.

Olaplex no.3 –  Este tratamentul care il luati acasa. Acesta va menține puterea, structura, integritatea și strălucirea pana la urmatoarea programare la salon.

 

Trebuie sa tineti cont de cateva lucruri, reclamele si spoturile publicitare sunt efectuate pe podoabe capilare virgine, adica nevopsite, adica par sanatos.

Daca parul tau este deja uscat si deteriorat, iar tu il vopsesti cu olaplex, el nu se va transforma peste noapte intr-un par sanatos, insa acest produs va ajuta ca in urma vopsirii sa nu se deterioreze mai tare.

Un alt lucru important pe care trebuie sa il intelegeti este ca daca va doriti sa vedeti rezultate de imbunatatire , trebuie sa folositi o data pe saptamana olaplex n0.3 . Cu sedintele de la salon din timpul vopsirii , veti vedea doar rezultate temporare.

And…let’s talk about money. Olaplex este un produs scump. (punct)

Daca iti doresti acest tratament, trebuie sa platesti. Deocamdata este unul dintre cele mai scumpe produse in materie de produs de par. Trebuie sa intelegeti ca in suma achitata se include produsul de decolorare/vopsire, tratamentul olaplex si timpul nostru.

Concluzie:  Olaplex este un produs bun, insa nu face minuni asa cum este prezentat in reclamele sale. Inainte de a trage o concluzie in urma unei reclame, ganditi-va la starea parului pe care a fost probat, si ganditi-va ca pana la urma despre asta este vorba intr-o reclama, sa scoata doar ce este mai bun in evidenta.

 

 

 

With love for hair,

 

 

 

 

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.