V-ati gandit vreodata in ce consta puterea esentiala a unei femei?

Mahatma Gandhi spunea la un moment dat ca femeia nu este sexul slab, ci cel mai nobil dintre cele doua sexe, prin puterea noastra de sacrificiu , de suferinta in tacere, credinta , cunoastere si frumusete.

Si da… trebuie sa recunosc ca suntem al naibii de puternice. Lasand azi la o parte modestia, personal, ma consider o femeie foarte puternica, ambitioasa si curajoasa. Cred ca pot sa fac si sa obtin orice imi doresc. Ps… toate astea cu puterea mintii :))

Ei bine, pe masura ce se schimba lumea in care traim, apar din ce in ce mai mult modelele pe care multe dintre noi isi doresc si incearca sa le copieze. O lume in care standardele sunt ridicate de vedetele feminine sau super modele. Din pacate uitam de simplitatea femeii, de zambetul inocent care e de toata frumusetea, sinceritatea ochilor si naturaletea noastra.  Trist, nu? Cel putin mie asa mi se pare. A idolatriza pe cineva mi se  pare perfect, cu toate avem idoli, pe toate ne inspira viata unei persoane , insa a copia, a face orice pentru a arata , sau a fi copia unei persoane, mi se pare absolut trist. In toate aceste batalii de a atinge standardele impuse, uitam sa fim noi, pierdem originalitatea si puterea.  So, in a world full of Kardashian , be you !!!

Un alt subiect de punctat, mai grav decat cel de a copia pe cineva, este delasarea. O parte dintre femei, dupa anumite momente ale vietii, cum ar fi casatoria, venirea pe lume al unui copil, etc… uita de ele, sau se plaseaza pe ultimul loc. Sunt total de acord ca famila e pe primul plan, insa nu sunt de acord ca noi, ca femei, mame, sotii, sa fim pe ultimul loc. Intotdeauna trebuie sa ne organizam in asa fel incat sa gasim timp si pentru noi si tabieturile noastre. Timp in care sa fim noi cu noi, timp sa ne aranjam, sa petrecem timp pentru noi.

Tu, eu, noi toate suntem puternice. Insa cu lipsa curajului, puterea nu iese la suprafata. Prin puterea femeii nu ma refer nici o clipa la putere fizica. Ma refer la puterea de a fi tu, de a avea exact viata pe care ti-o doresti, de a fi si a face ce iti doresti, de a lupta singura pentru visurile tale, de a te baza strict pe capacitatea ta de a reusi. De a-ti construii viata dupa bunul plac. Fa ceea ce iti dicteaza inima si nu lasa pe nimeni niciodata sa-ti spuna ca nu poti. Poti orice !

Fiecare dintre noi si-a facut propria idee despre ce inseamna a fi puternica.  Exista anumite circumstante si capcane ale vietii , fractiuni de secunda in care esti ceea ce esti  si ceea ce iti doresti sa devii. Sunt momente in care iti dezvolti mai mult sau mai putin capacitatea de a fi puternica. Intr-un mod decisiv sau nu ! Sunt de parere ca o femeie puternica este aceea care in primul rand  se descopera pe sine. Exista femei care toata viata cauta ceea ce le fac fericite , unele se opresc la primele semne de oboseala, iar din lipsa curajului isi pierd puterea de a merge mai departe, sau altele care strang din dinti si merg mai departe, indiferent de greutatea parcursului. O femeie puternica cauta intotdeauna sa evolueze, sa se perfectioneze si sa invete, insa nu face din asta o obsesie . O femeie puternica mereu alege sa zambeasca .

Admir femeile puternice, femeile care stiu sa se faca respectate, care aleg sa mearga pe un drum ales de ele asa cum vor ele si nu pe un drum impus, femeile care mereu vor gasii raspunsuri si solutii, femeile care refuza sa cada la pamant, atunci când lumea din jurul ei se prabuseste.

 

Respecta-te si impune-le si celorlalti sa te respecte , nu asculta de oricine iti spune sa te multumesti cu ce ai, nu astepta sa ti se ofere nimic stand, înafara de respect si iubire. Orice iti doresti poti sa obtii singura.

 

Prin postarile de genul acesta, incerc si imi doresc sa ajut femeile sa realizeze faptul ca ele pot. Pot orice, indiferent de situatie. Nu vorbesc despre perfectiune, vorbesc despre putere.

In ceea ce ma priveste pe mine, nu ma consider nici pe departe o femeie perfecta, insa cu siguranta sunt puternica. Am zile bune si momente proaste. Zile in care pretind ca lucrurile sa fie asa cum vreau eu si zile in care imi vine sa las totul in mainile vietii. Momente in care ma incapatanez si lupt pentru a obtine ceea ce imi doresc si momente in care as renunta pentru ca mi se pare greu, sau pentru ca probabil am obosit, insa nu o fac. Nu o fac pentru ca stiu ca atunci cand nu mai pot, mai pot umpic.

 

 

 

  With love ,

 

 

 

 

 

 

 

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.