Primesc in ultimul timp tot mai multe mesaje de la persoane la inceput de drum in aceasta meserie in care isi exprima frica de a nu gresi sau teama de esec. Guess what? Toti avem frici.

Si eu m-am lovit o foarte lunga perioada de timp cu aceasta problema. Insa, candva, cineva mi-a spus ca frica este doar in capul meu si,  daca nu trec peste , ma va tine in loc in spre a evolua si mi-a mai spus ca atata timp cat eu cunosc foarte bine firul de par si limitele acestuia, nimic rau nu se poate intampla.  Si avea dreptate, pentru ca de atunci am incercat sa trec peste aceasta frica de a nu distruge un fir de par, sau de nu a multumii o clienta. Nu mai am retineri si frica ca as putea gresi. Desi, a gresi este ceva normal si, sa fi sigur ca si cei mai instruiti si profesionisti gresesc. E omenesc, iar parul e plin de surprize. Aici ma refer stric la a gresi, nu la a nu sti ce faci si se intampla dezastrul.

Daca esti la inceput de drum, in orice domeniu ai fi , este ceva normal ,cred eu, sa ai emotii si frica pentru ca este ceva nou, si , doar din greseli inveti, doar din greseli poti ajunge la perfectiune. Crezi ca sunt persoane care au terminat un curs, scoala, si au atins perfectiunea din prima saptamana? Nu prea cred.

Cine spune ca daca ai invatat si sti toate tehnicile perfect, ca daca esti bun nu gresesti, crede-ma, se insala.

In ceea ce priveste aceasta meserie, toti am avut aceleasi frici la inceput. Frica de a progresa. Insa cumva, trebuie sa gasesti calea de a o depasi. Pe mine, personal, m-a ajutat foarte mult dorinta de a atinge perfectiunea. Stiu ca nu exista perfectiune, insa stiu ca este un punct care pe mine ma motiveaza si ma ambitioneaza sa cresc.

Este foarte important si felul in care depasim greseala. Daca te lovesti de ceva greu si renunti , nu o sa reusesti nimic. Si asta nu se aplica doar in acest domeniu. E vorba de noi ca oameni cum percepem tot.  Eu percep momentele grele ca si obstacole pe care daca le depasesc, trec intr-un nou nivel, mult mai sus. Frica nu este niciodata un motiv pentru a renunta, este doar o scuza.

Vorbind strict de aceasta meserie, eu personal am gresit, inca mai am greseli si cu siguranta voi mai avea, insa stiu ca din ele voi invata lucruri foarte esentiale pentru cariera mea si, stiu ca atunci cand recunosc greseala, fac tot posibilul sa invat, sa descopar si sa aflu cum pot sa nu o mai repet.

Iti place aceasta meserie? Go on!

Incepe cu un curs, incepe prin a invata bazele, risca, lupta si cresti ! Poate dura ani, insa cu rabdare si munca  ajungi intotdeauna unde iti doresti.

Un alt lucru de care o sa te lovesti, vor fi oamenii negativi, care atunci cand gresesti, vor fi acolo sa te anunte acest lucru. Asculta-ti instinctul. Nu stiu daca este bine sau nu, insa eu ma bazez foarte mult pe instinctul meu. Stiu ce vreau, ce pot si unde vreau sa ajung. Am avut, am,  si cu totii avem acei oameni in jurul nostru , mai mult sau mai putin negativisti care la un moment pot sa te descurajeze, insa este foarte important sa sti unde doresti sa ajungi si pentru ce lupti.

 

 

Coafura este o meserie care se invata mereu, niciodata nu este suficient, iar noutatile nu inceteaza niciodata sa apara. Este o meserie in care succesul cu siguranta nu vine singur peste noapte. Asa ca iti pot da doar trei sfaturi . Rabdare, munca si sacrificiu.

 

 

 

 

 

With love for hair,

 

 

 

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.