Intr-una din postarile anterioare am promis sa revin cu mai multe amanunte despre hair botox si indreptarea parului cu keratina. M-am mega informat despre aceste doua tratamente si am ajuns la o concluzie. NU!

Aceste tratamente nu sunt deloc benefice parului.

Incepem cu tratamentul “hair botox” care se adevereste a fi o mare minciuna. Guess what? Nu exista botox pentru par. Iar daca cititi cu atentie ce contin aceste produse si din ce sunt compuse, nu gasiti nicaieri botox, decat numele tratamentului. Nu exista botox pentru par! Botox-ul este o neuro-toxina care se injecteaza in muschi pentru al paraliza si bloca muschiul respectiv intr-o anumita pozitie. Va sugerez sa cititi despre aceste produse si sa va documentati.

Tratamentele cu keratina, in marea majoritate contin formaldehida sau alte formule la fel de puternice. Ei bine, aceasta substanta chimica este folosita si in compozitia materialelor de constructii. In America cat si in alte tari, produsele care contin aceasta forma sunt interzise pentru ca dauneaza sanatatii si sunt potential cancerigene. Pentru voi ca si client care apelati la acest tratament de cateva ori pe an , probabil ca nu e asa daunator, insa sanse sunt, pe cand persoanele care fac asta zilnic, pot avea mari probleme de sanatate.  Totusi, pe piata sunt 2 tratamente care nu contin aceasta forma chimica, insa contin alte formule la fel sau chiar mai periculoase.

 

In urma acestor doua tratamente, parul are foarte mult de suferit din dorinta de a fi mai frumos. Probabil nu de la prima utilizare, insa  de la a doua cu siguranta o sa observati diferente si probleme cu parul.

Cheratina braziliana este unul dintre cele mai scumpe tratamente pentru par la ora actuala. Procedeul indreapta permanent firul si-l intareste, facandu-l lucios si usor de pieptanat.

“Jennifer Aniston, eroina din serialul „Prietenii tai“, a fost nevoita, în 2013, sa-si tunda parul in urma tratamentului cu cheratina braziliana, un tratament cosmetic extrem de popular. Actrita a admis fara prea multa tragere de inima ca  intenţiona sa obtina un par fabulos, insa a fost silita sa-l taie pe jumatate intrucat procedura a avut rezultate dezastruoase. La randul lui, stilistul a incercat sa explice ca acest tip de tratament nu prea este indicat persoanelor care-şi vopsesc des parul, il usuca cu placa sau il onduleaza permanent.”

 

Criticii acestui tip de tratament reclama faptul ca nu este sigur din pricina vaporilor de formaldehida degajati in timpul uscarii parului cu placa. Formaldehida (sau metilen glicolul, o molecula similara care se formează din combinarea formaldehidei cu apa) este o substanta foarte periculoasa care irita pielea, ochii si caile respiratorii, iar inhalata in concentratii mari determina aparitia cancerului. Totodata, exista suspiciuni ca formaldehida penetreaza scalpul si radacina firului de par cauzand deteriorari ale celulelor responsabile de cresterea parului. Rezultatul ar fi caderea parului si imposibilitatea cresterii altor fire. În SUA, din 2005 cand tratamentul a intrat pe piata, au fost inregistrate mai multe reclamatii referitoare la iritatii ale ochilor, gatului si cailor respiratorii, atat din partea clientilor saloanelor de coafura,  cat si din partea frizerilor, ca urmare a expunerii la vapori de formaldehida.

Va sfatuiesc sa cititi cu foarte mare atentie ambalajele, prospectele si sa va documentati foarte bine asupra tratamentelor pe care le folositi. Nu tot ce e frumos la suprafata e sanatos in interior.

 

With love for hair, 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.