Secretele si inamicii părului blond

Buna fetelor,

Având in vedere ca am foarte multe prietene și cunoștințe cu păr blond, am decis să scriu puțin despre secretele și inamicii acestei culori. Cred ca nu este femeie să nu fi încercat  sau să nu își fi dorit măcar o dată părul blond. Din punctul meu de vedere, este cu siguranță cea mai frumoasă culoare, însă si cea mai pretențioasă.

Dacă nu sunteți blonde, și vă doriți această culoare, sfatul meu e ca un prim pas să fie o discuție cu o persoană in domeniu care vă poate sfătui in alegerea nuanței potrivite pentru voi, dar și despre cel mai bun mod de a decolora, vopsi sau de a obține aspectul mult dorit.

Indiferent de nuanța preferată  pe care o aveți, daca este naturala sau vopsită, șuvițe sau alte tehnici, blondul are propriile sale cerințe speciale atunci când vine vorba de îngrijirea parului.

Datorită proceselor implicate, părul blond colorat poate deveni fragil și se poate rupe mai ușor. Cu toate acestea, acest lucru poate fi evitat cu o îngrijire bună a părului, utilizând o mască bună care sa ajute la hidratarea si refacerea firului, iar sfatul meu este sa lăsați masca să acționeze minim 10 minute și să acoperiți părul cu un prosop cald. Căldura prosopului va permite o mai bună  absorție a  proprietăților nutritive ale tratamentului sau măștii. Daca alegi să prepari chiar tu o masca hidratantă, poți amesteca ulei de argan sau ulei de măsline cu avocado pisat. Pasta obținuta o aplici pe păr si o lasi sa acționeze minim 15 minute înainte de clătire.

Protecțiile termice sunt și ele un must have pentru blond atunci când vine vorba de aranjarea părului. Sursele de căldura precum uscător, placa , conic , se numără printre inamicii părului. Folosind această protecție termică , sigilăm părul de căldura lor și il protejăm pentru a nu fi ars sau uscat.

Un alt inamic al parului blond este cu siguranța reflexul GALBEN!!! Veșnica problema.
De-a lungul timpului, nuanța poate devenii gălbuie. Ei bine, acum putem evita acest lucru prin folosirea produselor special concepute pentru părul blond, cum ar fi șamponul violet, care ajută foarte mult la întreținerea nuanței sau înlăturarea umbrelor de galben din păr. Însă, indicat este sa il folosiți o singura dată pe săptămâna. Folosirea excesivă a produselor cu nuanțatori violet incarcă parul cu acest pigment si duce la obosirea firului de par. Recomandarea mea este sa folosiți șamponul sau masca cu pigmenti violet o singura dată pe săptămâna, timp de 10 minute. Este suficient pentru a inlatura nuanțele gălbui. Dacă parul are o nuanța intensă de galben, iar aceste produse nu ajută așa cum vă doriți, sfatul meu este sa apelați la un specialist pentru a găsii impreună o soluție potrivită tipului de păr pentru nuanța dorită si inlaturarea galbenului.
Ca și în cazul oricărui păr vopsit, trebuie să utilizați întotdeauna produse care sunt formulate special pentru părul tratat cu culoare, deoarece acestea vor ajuta la intreținerea culorii, vor adăuga strălucire, menținând culoarea intensa și vibrantă.

Un alt inamic aprig al  părului blond este de asemenea și soarele. Acesta il decolorează si il usucă cat ai clipi, asa ca incearcă sa eviți cat mai mult posibil expunerea lui directa la soare si folosește produse speciale de protecție SPF.

 

Sper ca aceste sfaturi sa vă fie de ajutor!

 

                             With love for hair,