Here we are again !

     Azi o sa dezbatem putin subiectul spalatul parului si cum sa ne purtam cu parul ud. Spalatul parului este cel mai important procedeu pentru sanatatea dar si aranjarea parului. Practic totul porneste din acest punct, spalatul.

A ne spala pe cap pare unul dintre cele mai banale si simple obiceiuri, insa trebuie sa tinem cont de anumite lucruri si de cateva reguli esentiale.

Este foarte important ca inaintea spalatului sa ne pieptanam parul. De ce? Daca parul nostru nu este pieptanat , riscam sa il încalcim destul  de tare prin procedeul de spalare . 

Inainte de samponare trebuie sa umezesti foarte bine tot parul, indicat ar fi ca apa sa fie la o temperatura potrivita, nici fierbinte dar nici rece.

Șamponul trebuie aplicat pe scalp si nu pe lungimea parului. Curatand scalpul se va curata si lungimea parului. Este posibil ca prima spalare sa nu faca spuma din cauza produselor de stiling si a sebumului, insa asta nu inseamna ca samponul nu isi face treaba. A doua samponare va fi cu siguranta mult mai spumoasa.

Un lucru extrem de important este tehnica de spalare. Pe scalp spalatul se face prin masare, cu buricele degetelor. Nu frecati parul pentru ca riscati sa il rupeti. 

Inainte de a aplica masca sau balsamul trebuie sa limpeziti foarte bine parul, nu trebuie sa ramana nici un rezid sau spuma si taponati foarte bine parul. Taponati si nu frecati intre palmi parul cu prosopul. Masca sau balsamul trebuie aplicat pe lungimea parului si nu pe radacina. Daca ai parul foarte lung , recomand sa piepteni parul cu un piaptan foarte rar in timp ce stai cu masca pe par. Te va ajuta foarte mult la descalcire. Pieptanatul se face dinspre varfuri spre scalp. 

Dupa limpezirea produselor de hidratare lasati 5-10 minute parul in prosop pentru a absoarbe apa.

 

Cum trebuie sa ne comportam cu parul ud?

Ei bine, ce trebuie sa stiti este ca parul ud este foarte fragil si trebuie sa il tratam ca atare.

Ca sa va faceti o idee, parul ud este aproximativ de 10 ori mai sensibil decat parul uscat. Acest lucru se intampla deoarece keratina este permeabila , adica este sensibila la apa, iar la contact cu aceasta isi schimba structura si devine sensibila.

Folosirea produselor de hidratare, nutritie, cat si cele de protectie sau styling se aplica intotdeauna pe parul ud. Aici ma refer strict la produsele care nu necesita limpezire. Daca folositi uscatoru sau orice alt aparat de coafare prin incalzire, protectia termica este un must have daca iti doresti un par sanatos.

 

Cat de des trebuie sa ne spalam parul ?

Opiniile specialistilor despre spalarea parului difera. Unii dintre acestia sustin ca parul trebuie spalat cat mai des pentru a preveni acumularea de uleiuri care poate infunda porii, iar altii spun ca spalarea frecventa a parului provoaca cresterea productiei de sebum.
Chiar daca parerile sunt impartite, majoritatea sunt de acord asupra unui aspect: samponarea zilnica nu este necesara. La fel ca si in cazul pielii, uleiurile naturale din par sunt importante pentru mentinerea sanatatii acestuia. Daca aceste uleiuri sunt indepartate in mod constant, organismul va creste productia lor pentru a compensa cantitatea de ulei indepartata. Astfel, acest lucru duce la un cerc vicios: ne spalam des pe cap pentru a indeparta uleiurile naturale din par, dar in realitate nivelul acestora va creste.

 

Sti ca mai mult de 50 la suta dintre femei isi spala gresit parul? Spalatul pare foarte simplu, insa daca nu tinem cont de cateva lucruri importante nu facem altceva decat sa incarcam parul si sa adunam rezidurile in el, lasandu-l tot timpul cu un aspect uleios si neingrijit.

Pune accent pe spalatul parului !

 

  With love for hair, 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.