Buna fetelor,

Azi am decis sa vorbim putin despre tehnici de colorare ale parului. Mai exact despre ce inseamna ombre, sombre, balayage si contouring.
Am intalnit de-a lungul timpului multe cliente care isi doreau aceste tehnici, insa nu stiau exact ce inseamna sau faceau confuzii intre tehnici. Este foarte important ca atunci cand mergeti la un salon sa stiti exact ce cereti stilistului, altfel riscati sa plecati de acolo vopsite altfel de cum doreati sau neintelegand ce s-a intamplat.

Am sa incep cu tehnica Ombre, care de cativa ani este una dintre cele mai preferate, devenind aproape clasica. Aceasta tehnica poate fi aplicata parului de orice lungime, de la cel scurt, pana la cel mai lung, indiferent de varsta.

Tehnica ombre este un degrade al culorii naturale sau al culorii de baza, ajungand sa fie foarte deschisa spre varfuri. O extrema de la o nuanta inchisa, la una foarte deschisa.

Ombre nu inseamna trecerea brusca de la o nuanta la alta si nici radacina crescuta.Pentru a creea corect aceasta tehnica de vopsire, trecerea de la o nuanta la alta trebuie sa fie naturala, fara linii de demarcatie clare.

 

 

Sombre

Pentru cele care nu isi doresc o trecere puternica intre culori, avem tehnica sombre, care inseamna mai exact soft-ombre.

La aceasta tehnica, trecerea de la o culoare la alta este mult mai subtila, lejera, mai eleganta, ceea ce inseamna ca zona de tranzitie, adica de culoare naturala, inchisa, este mult mai mare fata de tehnica ombre, iar diferentele de culoare sunt mult mai naturale .Este o tehnica care exprima foarte mult naturalete si eleganta.

 

Contouring

O alta tehnica pe care eu personal o ador este contouring. O tehnica pe care va recomand sa o faceti doar in saloane, la o persoana care va poate ajuta cu cateva sfaturi legate de aceasta tendinta.
Contouring inseamna aplicarea unei nuante mult mai deschise in jurul fetei. Aparent, aceasta tehnica pare foarte simpla, insa nu e.

Este foarte important sa fiti sfatuite de o persoana in domeniu la efectuarea acestei tehnici, pentru ca este foarte important de unde incep aceste suvite si unde se termina.

Aceasta tehnica se face in functie de forma fetei, de lungimea parului si de zonele in care dorim luminozitate, pentru ca acolo unde vei aplica lumina, zona respectiva va devenii putin mai evidenta si atunci este foarte important unde aplici aceasta tehnica si cum.
Contouring ul se face pe orice culoare de par, fie ea si naturala, insa contrastul intre culoarea de baza si contouring sa nu fie extrem, pentru ca pierdem din naturalete.

 

  

 

Balayage

Balayage este o tehnica pe care o intalnim mai nou peste tot si este in mare voga.
Desi este o tehnica care face furori doar de cativa ani, balayage a apărut prima dată în 1970, în Paris.

Am intalnit foarte multa lume care confunda tehnica ombre si balayage datorita radacinilor inchise, sau mai inchise decat lungimea. Ei bine, diferenta enorma intre aceste doua tehnici este ca ombrele este mult mai compact, se aplica pe o suprafata mult mai mare de par, sau pe toata suprafata, creand astfel acele extreme de culori, pe cand la balayage, tehnica se rezuma la niste suvite rare de par, cu o pierdere verticala, naturala, suvite care se executa printr-o tehnica libera, creand o miscare naturala, de la baza spre varf.

Aceasta metoda mai are un avantaj. Întrucat aspectul parului este foarte natural, nu necesita vopsire la un interval regulat.

Pentru toate aceste tehnici si pentru un rezultat frumos, va recomand sa apelati la sfaturile si serviciile persoanelor din domeniu, care va pot indruma spre cel mai potrivit si frumos look.

 

 

             With love for hair,