Hello girls,

Azi o sa dezbatem putin subiectul tuns. O sa va explic putin avantajele si dezavantajele tunsului pe uscat vs pe ud. Eu personal tund parul pe uscat, in forma lui naturala.Stiu ca foarte multa lume tunde pe ud, le-am incercat ambele variante, insa cea pe uscat ramane favorita. Bineinteles, daca tund un par din foarte lung in scurt, dupa spalat jumatate din tunsoarea de baza o fac pe ud, asa imi este mai usor , iar dupa uscat tund forma si dimensiunea dorita.

Orice vizita la salonul de coafura decurge cam asa: te consulti cu stilistul, mergi la scafa pentru a te spala pe par, dupa care revii, iar stilistul incepe sa te tunda. Iti suna familiar?
Ei bine, marii stilisti ai lumii , sustin ca aceasta procedura este pe cat se poate de gresita .
Explicatia este si ea pe cat se poate de simpla: tu nu porti parul ud. Asa ca, de ce sa iti tunzi parul atunci cand el este ud, si nu in forma lui naturala?  Pentru a-ti da seama mai repede cum se asaza tunsoarea, parul trebuie sa fie tuns cand este uscat.
Greseala este cu atat mai mare in cazul persoanelor cu parul cret sau ondulat. Stilistul trebuie sa tina cont ca parul este cu pana la 50% mai lung atunci cand este ud şi drept.

Fiind tuns pe ud, cel care tunde nu vede unde ai VARTEJ sau unde iti sta intr-o directie gresita. Il tunde pe ud si cand usuca sa “verifice” o sa constate ca nu se aseaza. Asta te afecteaza pe tine in fiecare dimineata cand te trezesti cu el in toate directile. In timp ce este tuns pe uscat, frizerul il aseaza si verifica mereu cum va arata in forma lui finala iar tu ca si client ai mereu control asupra tunsorii.

 

 

Tunsoarea pe parul uscat necesita mai mult timp, experienta si dexteritate decat o tunsoare obisnuita pe parul umed, iar acest tip de tunsoare  reprezinta garantia reusitei: poti fi sigura ca parul cade exact asa cum iti doresti.

Intreaga procedura este transparenta iar comunicarea cu hairstilistul are de castigat. Poti observa cum parul se aseaza pe parcurs, poti ruga stilistul sa insiste asupra unor aspecte si poti fi sigura ca platesti pentru ceea ce vezi in oglinda.  Nu risti sa te trezesti cu surprize neplacute dupa ce parul s-a uscat.

In functie de preferinte si propriile tale trasaturi. Daca pe parul ud, se foloseste o tehnica de tuns generala, parul uscat ii confera stilistului posibilitatea de a pune in valoare cunostintele. Studiindu-ti fizionomia, va ajusta tehnica in functie de trasaturile si textura parului tau, imprimand volum si miscare, naturalete si alte insusiri ale unui par cu aspect luxos.

Am tuns o buna veme de timp si eu parul pe ud, pana am constatat faptul ca oricum tunsoarea o finalizez pe uscat, si pana cand am observat ca daca tund pe ud si finalizez pe uscat imi ia mult mai mult timp. In timp ce atunci când tund pe uscat pot vedea perfect forma si textura parului, fara a fi nevoita sa tund de doua ori.

Ei bine, am avut aceasta discutie legata de tunsoare si cu alti colegi din bransa , care tund pe ud. Nu incerc sa conving pe nimeni ca tunsul pe uscat e mai bun, sau ca cel pe ud nu este ok. Este strict parerea mea dupa ce am incercat si am executat ambele tehnici. Insa, nu spun nici ca daca iti tunzi parul pe ud , acesta va fi un dezastru. Insa ai putea avea unele suprize.

Replica unui coleg a fost cam asa : A, pai tu nu sti ce vorbesti ! Tu nu sti cine este Vidal Sassoon?

Guess what ??? I know ! Dar prefer Tony& Guy

Am fost la seminarii la ambele scoli, vazut, placut, surprins !  Insa când vorbim de Vidal Sassoon nu prea nu putem referi la natural. Ne referim la tunsori bine definite, linii clare, geometrie.

 

 

Pe când, tunsorile in stil Tony&Guy iti ofera naturalete, vorbind despre miscare, textura si volum.

 

 

Revin la faptul ca aceasta tehnica de a tunde pe uscat este preferata mea, insa nu inseamna ca a tunde pe ud este ceva absolut gresit. Am tuns si am fost tunsa pe ud. Insa eu personal, prefer sa tund pe uscat!

 

 

With love for hair,

 

 

 

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.