Hello super-girls,

Bine v-am regasit aici. Trebuie sa recunosc ca-mi era dor de diminetile in care imi beau cafeaua in fata laptop-ului, pregatind ceva frumos. Asa cum ma asteptam, cel mai dorit subiect este mult ravnitul blond. Tratamente, nuante, tehnici, par deteriorat , ars, blond galben si asa mai departe.

So, let’s talk about blonde !

Blondul nu este nici pe departe o culoare usor de obtinut. Cel putin nu intr-un mod perfect sanatos si perfect uniform. Blondul nu este pentru oricine si asta nu din cauza aspectului sau a trasaturilor, cat strict din cauza parului. Toate ne dorim un par perfect sanatos, perlat, platinat, argintiu, alb. Insa ce ne facem atunci cand parul nu ne permite acest lucru?

Sunt cateva motive pentru care unele persoane nu pot avea o nuanta de blond super deschisa si tot odata pastrand intacta sanatatea firului de par. O culoare naturala mult prea inchisa, structura si porozitatea acestuia, care intotdeaun v-a duce la o deschidere mult mai agresiva. Firul de par mult prea subtire, care inevitabil sub procesul de decolorare se v-a deshidrata sau usca si bineinteles intretinerea parului dupa deschidere.

Cel mai important aspect in ceea ce priveste aceasta nuanta de par este cu siguranta tratarea firului dupa ce ai parasit salonul. Si aici am sa va explic de ce. Am auzit de cateva ori o replica care oarecum ma deranjeaza.

” Am fost la cutare, si mi-a distrus blondul !” – Really?

Nu contest acest lucru, i se poate intampla oricui, pentru ca, ghici ce? parul e plin de surprize atunci cand te astepti mai putin. Si haideti sa fim seriosi, nu cred ca exista coafeza, hairstilyst sau orice persoana in domeniu care nu s-a lovit de asta macar o data. De ce aveti impresia ca un hairstylist nu poate gresii?

Dupa cum am spus , cel mai important factor in ceea ce priveste blondul, este tratarea acestuia cum se cuvine dupa ce ai parasit salonul. Si anume, nu exista sa ai parul blond si sa nu folosesti tratament si ulei de par. NU EXISTA!

Par blond= produse profesionale de ingrijire si intretinere a parului, special destinate parului decolorat.

 E foarte important, insa, trebuie sa intelegi cum functioneaza decolorarea. Mai intai, stratul exterior al firului de par, numit cuticula, este pregatit pentru a fi permeabil la solutia de decolorare. Aceasta actiune permite peroxidului de hidrogen din solutie să penetreze adanc firul de par, pentru a oxida pigmentii existenti, lasandu-i incolori. Solutiile de decolorare contin concentratii diferite de peroxid de hidrogen, ceea ce determină decolorarea în variate tonuri. Din acest motiv, si culoarea parului se schimba treptat în timpul procesului de decolorare, de la culoarea naturala trecand prin diferite nuante rosu si galben, până la nuanta de blond dorită. Tocmai de aceea trebuie să fim foarte atenti în alegerea metodei de decolorare potrivita pentru diferite tipuri de par.

And, one more thing… intotdeauna, dar intotdeauna sa tineti cont de faptul ca orice nuanta de blond difera in poze fata de realitate la fel cum difera de la lumina la lumina, inauntru/ afara si asa mai departe.

Primul si poate cel mai important aspect in procesul de decolorare este modul in care s-ar putea comporta parul. Daca ai tipul de par potrivit pentru decolorare, daca calitatea, istoricul, varsta, lungimea, desimea, sau tonalitatile parului, si nu in ultimul rand BUGETUL (realizarea si mentenanta), permit acest lucru!

Ne revedem saptamana viitoare cu un nou subiect, iar pana atunci astept propuneri de subiecte din partea voastra.

Take care of your hair !

With love for hair ,